Hapsutellen

Ostin kirpputorilta mustan pellavaisen keittiöpyyhkeen, joka kaipasi vähän piristystä. Kaikenlaiset tupsut, pompulat ja hapsut ovat olleet jo pitkään suosiossa sekä sisustuksessa että vaatetuksessa, ja nyt keittiöpyyhkeeni sai koristuksekseen muodikkaita "tasseleita".

Tee näin: Leikkaa pahvista n. 5 cm x 20 cm suikale. Taita pahvi kaksinkerroin (5 cm x 10 cm). Pituus tulee olemaan tupsun koko pituus, joten mieti minkä pituisia tupsuja haluat tehdä. Toki niitä voi lyhentää vielä lopuksi.

Pyöritä lankaa pahvin ympärille niin monta kertaa, kuin miten paksun tupsusta haluat. Leikkaa lanka poikki pahvin alareunan kohdalla. Pujota neulalla pyyhkeen väriin sopivaa ompelulankaa tupsun yläpään lankojen alta, ja solmi langat ompelulangan avulla tiukasti yhteen. Jätä ompelulanka pitkäksi tupsun kiinnitystä varten.

Leikkaa pahvin alareunasta langat poikki. Solmi n. 1 cm päästä ylhäältä, kieritä pari kertaa tupsun ympäri, solmi ja pujota neulan avulla päät siististi piiloon keskelle tupsun sekaan. Leikkaa langanpäät alareunasta tasaiseksi.

Tee niin monta kuin pyyhkeesi koristeeksi haluat, ja ompele pienillä pistoilla kiinni pyyhkeen reunaan samalla ompelulangalla, jolla kuroit tupsun yläpään kiinni.

Samalla tavalla voi koristella muitakin kodin tekstiilejä, vaikkapa pöytäliinan tai tyynynpäälliset.

Energistä syksyä!


Kommentoi