Eväsretkellä ihan pihalla

Huhtikuu on jo puolessa välissä ja pian ollaankin jo toukokuussa. Meillä on tapana lähteä tähän vuodenaikaan ensimmäiselle piknikille ts. eväsretkelle. Yleensä retki ajoittuu vapuksi. Näiden pienten ruokaretkiemme juuret juontavat jo yli kymmenen vuoden taakse, kun vanhimmat lapsemme olivat pieniä. 

Muistan hyvin omasta lapsuudestani pidemmät retket/automatkat, kun mukaan pakattiin evästä jotta jaksaisi koko matkan. Silloin ei tienvarsilta löytynyt ruokapaikkoja, kuin ehkä satunnaisia huoltoasemia. 

Pillimehu ja Oululaisen jälkiuunileipä meetwurstilla ja kurkulla sai nälän kurisemaan vatsassa jo heti kotipihasta kaarrettua. Niistä kahdesta on jääneet elämän kestäneet makumuistot maukkaista eväsruoista. Oululaisen jälkiuuni leipä on sydänmerkitty, parempi valinta ja valmistan siitä yleensä mukaan voileipiä myös tälle minua seuraavalle sukupolvelle. 

Lähdemme monesti nuorimmaisen kanssa retkelle, ihan vain omalle pihalle ja metsään. Silloinkin on kivaa tehdä mukaan pienet eväät ja istahtaa kannon nokkaan maiskuttelemaan eväitä. Ruoka maistuu monesti paremmalta pihalla, luonnon keskellä. Kyllä se niin vain on, että lyhytkään retki ilman eväitä ei tunnu kunnon retkeltä.

Mitäpä olisi eväsretki jollei sitä päättäisi pieneen herkkuhetkeen. Nämä vadelma-valkosuklaamuffinsit valmistuvat näppärästi vaikkapa yhdessä perheen pienimmäisten kanssa. Hiukan sekoittelua ja nyppimistä ja muffinsit ovat valmiita uuniin. Nämä muffinsit kestävätkin hyvin eväsrasiaan pakattuina retkipaikalle saakka. Oli se sitten oma piha taikka hieman pidemmällä.

Vadelma-valkosuklaamuffinsit

12 keskikokoista muffinsia

Taikina

3 dl vehnäjauhoja
1 ¾ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
¾ dl öljyä
1 muna
¾ dl maitoa
2 dl suomalaisia pakastevadelmia tai puolukoita
100 g valkosuklaata, karkeina paloina

 Muruseos

1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita, huoneenlämpöistä
2 tl kanelia

 

Valmistus

1. Aseta uuni kuumenemaa 200 asteeseen.
2. Sekoita yhteen kuivat aineet.
3. Sekoita yhteen öljy, muna ja maito.
4. Sekoita kaikki ainekset yhteen, kunnes taikina on tasaista. Lisää vadelmat ja valkosuklaa. Sekoita.
5. Aseta paperiset muffinsivuoat muffinsipellille. Täytä muffinsivuoat tasaisesti.

Muruseoksen valmistus

1.Sekoita kaikki ainekset yhteen nyppimällä, kunnes murumaista. Ripottele muruseos muffinsien pinnalle.
2. Paista muffinseja uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia kunnes kypsiä.


Kommentoi