Banaani-maapähkinävoijäätelö

Jokainen muistaa taatusti viime vuoden ennätyksellisen kuuman kesän. Viilennyskeinoja keksittiin kylmistä pyyhkeistä ja suihkusta aina pakastettuihin petivaatteisiin.

Jos tämä kesä on yhtään edellisen kaltainen, on siihen syytä varautua banaaneilla. Eli, jos pöydän kulmalla nököttää ylikypsä banaani, älä heitä sitä roskiin. Kuori ja viipaloi se ja heitä pakastettavaan pussiin ja pakkaseen. No niin, nyt olet varautunut pahimpiin hellepäiviin.

Kun kesäkuuma saa mielen halajamaan vilvoitusta, surauta banaanista samettisen pehmeä ja vilvoittava jäätelö.

Jäätelökesä

Mahtava kesäherkku syntyy siis vain parista raaka-aineesta. Kun valmistat jäätelön itse, tiedät taatusti mitä suuhusi laitat. Tämä banaani-maapähkinävoijäätelö on kaiken lisäksi terveellinen vaihtoehto tavalliselle jäätelölle.

Koska kesällähän jäätelöä kuluu aika lailla, mikset samalla miettisi myös sitä, minkälaisella jäätelöllä pystyy herkuttelemaan vaikka joka päivä.


Samettisen suussa sulava banaani-maapähkinävoijäätelö on tuhtien makujen ystävälle. Jäätelö, joka menee melkeinpä terveellisestä välipalasta. Kun kaipaat vaihtelua, voit korvata maapähkinävoin esimerkiksi kauden marjoilla.

Banaani-maapähkinävoijäätelö

1:lle

1 pakastettu banaani
1 rkl maapähkinävoita

Lisukkeeksi
Marjoja ja hedelmiä
Paahdettuja kookoslastuja

1.Lisää banaaniviipaleet ja maapähkinävoi tehosekoittimeen ja aja sileäksi jätskiksi. Nauti heti tai siirrä pakkaseen ja anna sitten sulaa hetki ennen nauttimista.

Huom!

Kuori ja viipaloi banaani(t) ennen kuin laitat ne pakkaseen. Voit pakastaa banaanit vaikkapa annospusseissa, joista ne on helppo heittää tehosekoittimeen, kun mieli tekee hyvää.

Vinkki!

Pakasta ja käytä jäätelöön vain kypsiä banaaneita.Jäätelökesä alkaa nyt!


Kommentoi