Aurinkoinen inkivääri-bataattikeitto

Pakkaspäivät ovat saaneet minut valmistamaan erilaisia lämmittäviä keittoja.

Aurinkoisena loistava bataattikeitto on meillä ylivoimainen suosikki, joka maistuu koko perheelle. Sileän samettinen ja helposti lusikoitava keitto ei välttämättä kaipaa rinnalleen muuta, mutta tokihan se on myönnettävä, että vastapaistetut sämpylät tekevät keittohetkestä vieläkin paremman.

Mitäpä jos kokeilisit tarjota seurana:

Riisipuurorieskoja

Vinkki!

Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.

Inkivääri-bataattikeitto



Samettisen sileä keitto, jossa inkivääri tuo ihanaa lämpöä ja pientä potkua. Saat keitolle hieman itämaisen säväyksen, jos käytät ruoanlaittokerman sijaan kookosmaitoa. Tällöin voit lisätä keiton pinnalle myös hienonnettuja korianterin lehtiä.

Inkivääri-bataattikeitto

4-6:lle

  • n. 650 g bataattia
  • 1 punasipuli
  • n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kanalientä
  • 1 ½ dl ruoanlaittokermaa tai kookosmaitoa


  1. Kuori ja huuhtele bataatit. Kuutioi ne samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää inkivääri ja bataatit ja kuullota vielä hetki.
  3. Kaada kanaliemi pannuun ja keitä bataatit pehmeiksi, noin 20- 30 minuuttia
  4. Hienonna keitto sauvasekoittimella.
  5. Lisää kerma ja sekoita.

Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.

MUITA IHANASTI LÄMMITTÄVIÄ KEITTOJA:

Punakaalikeitto