Bami Goreng
Raaka-aineet
-
1 kgherkkusieni, tuore
-
0.3 kginkivääri, tuore
-
0.6 kgrypsiöljy
-
1.5 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
0.2 kgvalkosipuli, murska
-
0.015 kgkurkuma
-
0.4 kgsambal olek, chilitahna (suolaa max 10 %)
-
4.5 kgananasmurska
-
4 kgkookosmaito 18 %
-
3 kgmustapapu, keitetty
-
2 kgpalsternakka, suikale, tuore
-
2.5 kgporkkana, suikale, tuore
-
2 kgvihreä papu, pitkä, pakaste
-
2 kgpaprika, suikale, pakaste
-
0.08 kgsoijakastike, makea (suolaa max 11 %)
-
0.06 kgsuola
-
0.02 kgsitruunamehu
Valmistusohje
1. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kippipannulla tai -kattilassa. Lisää herkkusienet, inkivääri, purjo, valkosipuli ja kurkuma. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
2. Lisää chilitahna, ananasmurska ja kookosmaito. Hauduta 10 minuuttia.
3. Lisää keitetyt mustapavut, palsternakka ja porkkana. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää vihreät pavut, paprika, soijakastike, suola ja sitruunamehu. Hauduta 5 minuuttia ja tarjoile täysjyväpastan tai -nuudelien kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta soijaa ja runsaskuituista pastaa. Kastike käy myös runsaskuituisen riisin kanssa, jolloin nimi on Nasi Goreng.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
6.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.3 g
Suolaa
0.5 g
