Tomaattinen lihapata

G L M

Tomaattinen naudanlihapata valmistuu vähällä vaivalla, uunissa haudutellen. Kypsennysaikana ehtii vaikka pienelle happihyppelylle.

Vinkki

Pakasta loppu tomaattimurska, jos et käytä sitä heti. Halutessasi voit lisätä ruokaan kokonaisen tölkin tomaattimurskaa. Jätä tällöin vesi pois.



Raaka-aineet

2
porkkanaa
2
tomaattia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
paprika
(chilipaprikaa)
400 g
naudan paistia tai fileetä
1
laakerinlehti
5
kokonaista mustapippuria
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
timjamia
1 rkl
sokeria
400 g
tomaattimurskaa
1 ½ dl
vettä

Valmistusohje

1. Viipaloi kuoritut porkkanat, kuutioi tomaatit, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika, poista niistä siemenkodat ja suikaloi. Suikaloi halutessasi myös chilipaprika.
2. Laita vihannekset ja lihakuutiot kerroksittain kannelliseen uunipataan. Ripottele päälle mausteet. Kaada vuokaan lopuksi tomaattimurska ja vesi. Sekoita aineksia kevyesti, jotta maut tasaantuvat.
3. Kypsennä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g