Täytetyt kesäkurpitsat

G M

Kesäkurpitsaa kypsyy syksyllä yllin kyllin. Niistä saa ihanaa ruokaa täyttämällä kurpitsanpuolikkaat sisilialaisittain maustetulla kalkkunajauhelihalla.



Raaka-aineet

600 g
kesäkurpitsaa
Täyte
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua maustepippuria
½ dl
rusinoita
½ dl
mantelirouhetta
400 g
kalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
16 lehteä
tuoretta basilikaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
16 lehteä
tuoretta basilikaa
1 rkl
öljyä
¼ tl
chilirouhetta
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2. Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3. Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4. Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5. Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.
Ruokalaji
Pääraaka-aine