Sitruunakala

G L M

Sitruuna ja valkosipuli maustavat kuhafileen Välimeren tyyliin.



Raaka-aineet

1
sitruuna
2 -3
valkosipulin kynttä
600 g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)
2 rkl
öljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori talteen ja purista mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Mausta kalafileet sitruunaraasteella, suolalla ja pippurilla ja paista pannulla öljyssä. Lisää myös valkosipuli.
2. Käännä fileet, lisää päälle sitruunamehua ja vähennä lämpöä. Kypsennä muutama minuutti. Kala on kypsää, kun se on saanut hiukan väriä molemmin puolin ja muuttunut kokonaan läpikuultamattomaksi. Halutessasi lisää vielä sitruunamehua ennen tarjoamista.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g