Sitruunaiset kanavartaat ja jugurtti-sinapinsiemen kastike

Kesäiset kanavartaat marinoidaan yön yli jääkaapissa. Tarjoa niiden kanssa sinappista kastiketta ja vaikka ohraa.

Vinkki

Tarjoa kanavartaita jogurttikastikkeen ja ohrahelmistä valmistetun tabboulehin kanssa.

Tämän reseptin on tehnyt Herneetkin rokkaa -blogi Sydänmerkin kesäohjekilpailuun. Ohje voitti kilpailun kaikella herkullisuudellaan. Tutustu blogiin.



Raaka-aineet

Marinadi
480 g
broilerin fileetä maustamattomana
3
valkosipulinkynttä
½ ruukkua
tuoretta persiljaa
1
sitruunan mehu ja kuori
2 rkl
kokojyväsinappia (esim. Maille Dijon)
1 rkl
sinappia
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
Grillaukseen
puuvarrastikkuja
1
lime
Kastike
2 ½ dl
maustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa max 2,5%)
½ dl
sitruunanmehua
3 rkl
kokohyväsinappia (Maille Dijon)
2 rkl
tuoretta persiljaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista marinadi esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan tai tiiviisti suljettavaan pakastuspussiin mieluiten jo päivää ennen grillaushetkeä. Pilko valkosipuli pieneksi ja hakkaa persilja silpuksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia tai pussi ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
2. Grillaushetken koittaessa pilko broilerinfileet noin 3 osaan per filee ja lohko lime. Laita yksi tai kaksi limenlohkoa per varrastikku broileripalojen väliin. Paista vartaita grillissä, noin 10 minuuttia grillin tehosta ja lämmöstä riippuen. Aluksi voit pitää vartaita grillin ylemmällä tasolla ja loppuvaiheessa siirtää alemmalle tasolle, jotta pintaan tarttuu kaunis väri.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kanavartaiden kanssa.
Ruokalaji
Pääraaka-aine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.9 g