Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

2
appelsiinia
2
klementiiniä
1
verigreippi
2 rkl
appelsiinimehua
½ tl
vaniljasokeria
Limekerma
2
limeä
1 dl
vispikermaa
½ tlk (n. 200 g)
kondensoitua maitoa
Koristeeksi
½
granaattiomena
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo

Sitrusunelma

Makeasta kondensoidusta maidosta ja pirteistä sitrushedelmistä syntyy tuota pikaa raikas jälkiruoka.

Makeasta kondensoidusta maidosta ja pirteistä sitrushedelmistä syntyy tuota pikaa raikas jälkiruoka.

Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2
appelsiinia
2
klementiiniä
1
verigreippi
2 rkl
appelsiinimehua
½ tl
vaniljasokeria
Limekerma
2
limeä
1 dl
vispikermaa
½ tlk (n. 200 g)
kondensoitua maitoa
Koristeeksi
½
granaattiomena

Valmistusohje

1.
Valmista ensin limekerma: raasta hyvin pestujen limejen kuoret ja purista mehu. Vaahdota kerma. Sekoita limenmehu varovasti kondensoituun maitoon ja lisää kerma käännellen joukkoon. Mausta kuoriraasteella.
2.
Kuori ja pilko sitrushedelmät. Purista appelsiinista hieman mehua. Mausta mehu vaniljalla ja sekoita hedelmäpalojen joukkoon.
3.
Kokoa hedelmät ja limekerma kulhoihin. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Vinkki

  • Voit käyttää esimerkiksi klementiinin tilalla muita sesongissa olevia pikkusitruksia, kuten satsumaa tai mandariinia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g