Pikkumunkit tai pusupullat

K

Pusut ja pikkumunkit ovat mainio ja keveämpi munkkien korvike. Kypsennys tapahtuu uunissa ja sokeripinta tehdään paistamisen jälkeen margariinin ja sokerin avulla.



Raaka-aineet

4 dl
rasvatonta maitoa
30 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
12-14 dl
vehnäjauhoja
100 g
margariinia (rasvaa min 60%)
Täyte
2 dl
omenahilloa
Koristeluun
3 rkl
pullomargariinia
sokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita mausteet ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
2. Leivo taikina pötköksi ja jaa 25 osaan.

Pusupullat: Pyörittele osat palloiksi ja kauli ne soikeiksi levyiksi. Laita soikion toiselle puoliskolle n. 1 rkl omenahilloa. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Pikkumunkit: Pyörittele taikinasta pikkupullia ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
3. Paista voitelemattomat pusut tai pikkupullat uunissa noin 225 asteessa 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.
4. Voitele kuumien pusupullien puolipyöreät reunat ensin juoksevalla margariinilla ja kasta sitten sokeriin. Pikkumunkeissa voidellaan koko munkki, joka kastetaan sitten sokeriin.
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g