Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

200 g
täysjyväpastaa
keittämiseen
vettä
100 g
vihreitä papuja (pakaste)
200 g
erilaisia salaatinlehtiä
3
tomaattia
1
appelsiini
1
avokado
150 g
(kylmäsavustettua) juustoa (rasvaa max. 17%)
Kastike
1 rkl
appelsiinin tai sitruunan mehua
3 rkl
öljyä
jauhettua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Pastasalaatti

Tässä nopea ja ruokaisa salaattilounas: pastan kypsyessä pilkot ja sekoitat kaikki muut salaatin ainekset.

Tässä nopea ja ruokaisa salaattilounas: pastan kypsyessä pilkot ja sekoitat kaikki muut salaatin ainekset.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
täysjyväpastaa
keittämiseen
vettä
100 g
vihreitä papuja (pakaste)
200 g
erilaisia salaatinlehtiä
3
tomaattia
1
appelsiini
1
avokado
150 g
(kylmäsavustettua) juustoa (rasvaa max. 17%)
Kastike
1 rkl
appelsiinin tai sitruunan mehua
3 rkl
öljyä
jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kiehauta myös pakastepavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Pilko kasvikset, hedelmät ja juusto.
2.
Asettele vadille tai lautasille salaatinlehtiä ja levitä niiden päälle pastat, pavut, kasvikset, hedelmät ja juusto. Sekoita kastikeaineet ja kaada kastike heti salaatin joukkoon, etteivät avokadoviipaleet tummu.

Vinkki

  • Valitse pastan muoto vapaasti; hyviä vaihtoehtoja pastasalaattiin ovat esimerkiksi penne tai fusilli.
  • Löydät lisää salaattireseptejä täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g