Kuva: Sydänmerkki/ Suvi Laine

Ainekset

5 dl
vettä
50 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
kauraleseitä
1 dl
vehnäleseitä
1 dl
vehnänalkioita
1 dl
hasselpähkinärouhetta
3 rkl
pellavansiemeniä
5 dl
spelttijauhoja
3 dl
hiivaleipäjauhoja
½ dl
öljyä tai pullomargariinia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Spelttirieskat

Speltti ja siemenet tuovat makua ja rouheisuutta rieskoihin. Taputtele lämpimäisiksi vaikka lasten kanssa.

Speltti ja siemenet tuovat makua ja rouheisuutta rieskoihin. Taputtele lämpimäisiksi vaikka lasten kanssa.

Kuva: Sydänmerkki/ Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
kauraleseitä
1 dl
vehnäleseitä
1 dl
vehnänalkioita
1 dl
hasselpähkinärouhetta
3 rkl
pellavansiemeniä
5 dl
spelttijauhoja
3 dl
hiivaleipäjauhoja
½ dl
öljyä tai pullomargariinia

Valmistusohje

1.
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2.
Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
3.
Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä n. 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4.
Paista rieskat uunissa 225 asteessa n.12-15 minuuttia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g