Ainekset
-
80 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
4 dlruisjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 lmustikoita
-
1 dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
- Tarjoiluun
-
½ ljäätelöä
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4. Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
- Voit tehdä kukon myös syksyisenä, omena-puolukkatäytteellä. Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
- Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mustikkakukko
Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
80 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
4 dlruisjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 lmustikoita
-
1 dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
- Tarjoiluun
-
½ ljäätelöä
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4. Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
- Voit tehdä kukon myös syksyisenä, omena-puolukkatäytteellä. Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
- Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2.
Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4.
Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tuoreille
mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja. - Voit tehdä kukon myös syksyisenä,
omena-puolukkatäytteellä. Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon - Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g