Marokkolainen kalapata

G L M

Nopea kalapata tarjoaa maukkaan ruokaratkaisun arjen kiireisiin.



Raaka-aineet

1
sipuli
1 rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
kurkumaa
1
kanelitanko
¼ tl
cayennepippuria
3 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
vettä
1 prk
kikherneitä tai 2 dl vihreitä linssejä
300 g
kesäkurpitsaa
250 g
kirsikkatomaatteja
300 g
lohta
2 tl
hunajaa
1 tl
suolaa
½–1 tl
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja pyörittele minuutti tai kaksi kunnes makua alkaa irrota. Lisää vesi ja kikherneet tai linssit ja anna kiehua 10 minuuttia.
2. Kuutioi kesäkurpitsa, puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kala. Lisää kesäkurpitsa ja tomaatit. Jatka kypsennystä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Lisää kalapalat ja hauduta noin 5 minuuttia kalapalojen koosta riippuen.
4. Mausta lopuksi hunajalla, suolalla ja pippurilla.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
89 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g