Ainekset
- Juuri
-
1 dlvettä
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 rklpiimää tai jogurttia
- Lisäksi
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 dlvettä
- Taikina
-
4 dlleivänjuurta
-
6 dlvettä
-
10 ghiivaa
-
2 tlsuolaa
-
1 dlleseitä
-
6 dlhiivaleipäjauhoja
-
5 dlvehnäjauhoja
Valmistusohje
Vinkki
Säilytä juuri jääkaapissa ja ruoki sitä pari kertaa viikossa ½ desillä jauhoja ja vettä. Kun käytät juurta, lisää purkkiin saman verran vettä ja jauhoja. Juuren voi hyvin pakastaa, jos et leivo koko ajan. Ruoki sulanutta juurta pari päivää vedellä ja jauhoilla ennen leipomista.
Ravintosisältö
/ 100 gMaalaisleipä
Leivän valmistus juurimenetelmällä ei ole hätäisen hommaa, mutta aromikas maku palkitsee vaivan.
Leivän valmistus juurimenetelmällä ei ole hätäisen hommaa, mutta aromikas maku palkitsee vaivan.
Ainekset
Ainekset
- Juuri
-
1 dlvettä
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 rklpiimää tai jogurttia
- Lisäksi
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 dlvettä
- Taikina
-
4 dlleivänjuurta
-
6 dlvettä
-
10 ghiivaa
-
2 tlsuolaa
-
1 dlleseitä
-
6 dlhiivaleipäjauhoja
-
5 dlvehnäjauhoja
Valmistusohje
Vinkki
Säilytä juuri jääkaapissa ja ruoki sitä pari kertaa viikossa ½ desillä jauhoja ja vettä. Kun käytät juurta, lisää purkkiin saman verran vettä ja jauhoja. Juuren voi hyvin pakastaa, jos et leivo koko ajan. Ruoki sulanutta juurta pari päivää vedellä ja jauhoilla ennen leipomista.
Valmistusohje
Vinkki
Säilytä
juuri jääkaapissa ja ruoki sitä pari kertaa viikossa ½ desillä jauhoja ja
vettä. Kun käytät juurta, lisää purkkiin saman verran vettä ja jauhoja. Juuren
voi hyvin pakastaa, jos et leivo koko ajan. Ruoki sulanutta juurta pari päivää
vedellä ja jauhoilla ennen leipomista.