Kukkakaali-perunacurry

G M K

Itämaisesti maustettu curry on arjen pikaruokaa

Vinkki

Pyöristä makua halutessasi 1 tl:lla hunajaa tai sokeria. Tarjoa pataa vihreän salaatin ja leivän (esimerkiksi rieskan) kanssa. Myös yrteillä maustettu jogurtti sopii curryn kyytipojaksi.



Raaka-aineet

6
perunaa
600 g
kukkakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voimakasta currya
2 rkl
öljyä
1 dl
punaisia linssejä
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua pippurisekoitusta
1 dl
kermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
50 g
pinaattia
2 rkl
tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Pilko kuoritut perunat, kukkakaali ja sipulit.
2. Kuullota sipulit ja curry öljyssä.
3. Lisää vesi, suola, pippuri, linssit ja perunat ja kypsennä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kukkakaali ja ruokakerma.
5. Kun perunat ovat kypsiä, lisää pinaatti ja tomaattipyree. Kiehauta.
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g