Kepakot

L

Miedonmakuiset kepakot ovat etenkin pikkuväen mieleen. Varrastikut tekevät syömisestä kaksin verroin hauskempaa!

Vinkki

  • Mausta perusohjetta halutessasi raastetulla kesäkurpitsalla tai juureksilla. Garam masala, chili, valkosipuli tai raastettu inkivääri tuovat potkua vahvojen makujen ystäville.
  • Voit myös täyttää kepakot halutessasi paprikalla, aprikoosisuikaleilla tai parsalla.


Raaka-aineet

2 dl
vettä
1 dl
korppujauhoja
1
sipuli
400 g
jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
varrastikkua

Valmistusohje

1. Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.
3. Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
112 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g