Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

2 dl
pikakaurahiutaleita
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl
tummaa sokeria (esim. muscovado, fariinisokeri)
¼ tl
suolaa
80 g
kasvirasvalevitettä
½ dl
kevytmaitoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
422 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6.5 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
8 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Kaurakeksit

Makean ystävä sipaisee kaurakeksin päälle hilloa, suolaisen nälkäinen päällystää keksin pähkinävoilla tai juustolla.

Makean ystävä sipaisee kaurakeksin päälle hilloa, suolaisen nälkäinen päällystää keksin pähkinävoilla tai juustolla.

Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 dl
pikakaurahiutaleita
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl
tummaa sokeria (esim. muscovado, fariinisokeri)
¼ tl
suolaa
80 g
kasvirasvalevitettä
½ dl
kevytmaitoa

Valmistusohje

1.
Sekoita hiutaleet, jauhot, sokeri ja suola keskenään. Nypi sekaan rasva ja lisää maito.
2.
Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia viileässä ja kauli sitten kahdessa osassa leivinpaperin päällä ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
3.
Jaa paloiksi taikinapyörällä tai veitsellä ja paista 225 asteessa 5–8 minuuttia, niin että keksit saavat hiukan väriä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
422 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6.5 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
8 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g