Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

600 g
omenalohkoja
Kuorrutus
50 g
pullomargariinia
2 ½ dl
kaurahiutaleita
¾ dl
fariinisokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
½ tl
kanelia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kaura-omenapaistos

Yksinkertaiset asiat ovat parhaita: rapea kauramuru ja hapokas omena kanelilla ja kardemummalta maustettuna ovat yhdessä täydellinen makukimara. Kruunaa kaura-omenapaistos vielä itse tehdyllä vaniljakastikkeella, niin syksyn klassikkojälkiruoka on valmis.

Yksinkertaiset asiat ovat parhaita: rapea kauramuru ja hapokas omena kanelilla ja kardemummalta maustettuna ovat yhdessä täydellinen makukimara. Kruunaa kaura-omenapaistos vielä itse tehdyllä vaniljakastikkeella, niin syksyn klassikkojälkiruoka on valmis.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
omenalohkoja
Kuorrutus
50 g
pullomargariinia
2 ½ dl
kaurahiutaleita
¾ dl
fariinisokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
½ tl
kanelia

Valmistusohje

1.
Lohko omenat ja laita uunivuokaan.
2.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja ripottele omenoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki

  • 600 g omenoita kertyy noin 8 pienestä tai 4 suuresta omenasta. Maukkain lopputulos syntyy hapokkaista omenoista.
  • Tarjoa omenapaistos vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0 g