Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

500 g
myskikurpitsaa
300 g
kesäkurpitsaa
200 g
palsternakkaa
1
sipuli
2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
neilikkaa
8 dl
vettä
1
liemikuutio
¼ tl
rouhittua mustapippuria tai chilihiutaleita
1 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max 15%)
Koristeeksi
4 rkl
kurpitsansiemeniä tai krutonkeja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Kahden kurpitsan keitto

Myskikurpitsasta ja kesäkurpitsasta valmistettu kurpitsakeitto saa mausteekseen lämpöisiä makuja kanelista, neilikasta ja inkivääristä.

Myskikurpitsasta ja kesäkurpitsasta valmistettu kurpitsakeitto saa mausteekseen lämpöisiä makuja kanelista, neilikasta ja inkivääristä.

Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
myskikurpitsaa
300 g
kesäkurpitsaa
200 g
palsternakkaa
1
sipuli
2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
neilikkaa
8 dl
vettä
1
liemikuutio
¼ tl
rouhittua mustapippuria tai chilihiutaleita
1 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max 15%)
Koristeeksi
4 rkl
kurpitsansiemeniä tai krutonkeja

Valmistusohje

1.
Kuori ja pilko kurpitsat, palternakka, peruna, sipuli ja inkivääri. Poista myskikurpitsasta siemenet, ja paahda ne halutessasi puhdistettuna kuivalla paistinpannulla tai uunissa.
2.
Kuullota sipuli öljyssä, lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kesäkurpitsaa luukuun ottamatta ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
3.
Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää mausteet ja kesäkurpitsakuutiot.
4.
Lisää ruokakermaa, anna kiehahtaa, tarkista maku ja koristele kurpitsansiemenillä tai krutongeilla.

Vinkki

  • Jos aterialta jää tähteeksi peruna- tai kasvissosetta,
    sen voi hyvin käyttää mukaan sosekeittoon.
  • Krutongit voi paahtaa pannulla kuivista leipäkuutioista. Valitse leipä gluteenittomana, jos haluat gluteenittoman lopputuotteen.
  • Vegaaninen soppa syntyy, kun otat ruokakerman esimerkiksi kaurapohjaisena
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g