Kaalilaatikko

M

Valmista herkullinen kaalilaatikko tällä kertaa broilerin jauhelihasta.



Raaka-aineet

2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 kg
keräkaalia
1
sipuli
1 rkl
öljyä
400 g
broilerin jauhelihaa
1 ½ tl
meiramia
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua muskottia
½ tl
rouhittua pippurisekoitusta
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 dl
kevytmaitoa
2 rkl
siirappia
1 rkl
pullomargariinia

Valmistusohje

1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Silppua kaali ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha öljyssä
3. Hauduta kaalisilppu kattilassa vesitilkassa tai pannulla muutamassa erässä pehmeäksi. Keräkaali pehmenee noin 10 minuutissa.
4. Sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, kasvirasvasekoite, maito ja 1 rkl siirappia.
5. Voitele vuoka (noin 1,5 l) ja kaada seos vuokaan. Tiputtele päälle siirappia ja rasvaa.
6. Paista 180 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g