Hirveä punaviinissä

G L

Pitkäänhaudutettu pataruoka suorastaan sulaa suuhun. Erityisen herkullista se on ulkoilun päätteeksi.

Vinkki

  • Hirvenlihan sijaan pataan sopii mainiosti myös naudan paistit 
  • Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.


Raaka-aineet

800 g
hirven paistia
1 rkl
öljyä
4
punasipulia
400 g
lanttua
200 g
palsternakkaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
3 dl
punaviiniä
1 ½ tl
suolaa
1 dl
tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.