Eväsleivät kasvistäytteellä

L M K

Paahdettuja kasviksia ja raikas hernetahna - tästä ei eväsleivät parane!



Raaka-aineet

8 viipaletta
(paahto)leipää
1
paprika
200 g
kesäkurpitsaa
200 g
munakoisoa
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Hernetahna
100 g
herneitä (esim. pakaste)
100 g
kypsiä valkoisia papuja
50 g
manteleita
1
valkosipulin kynsi
1 - 2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
öljyä
10 lehteä
tuoretta basilikaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi huuhdellut kasvikset. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle, pirskottele päälle öljy ja mausteet. Paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia.
2. Laita kaikki hernetahnan ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
3. Voitele leipäviipaleet paksusti levitteellä ja lisää joka toiselle paprika-, kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleita, paina toinen viipale kanneksi ja leikkaa leivät kolmioiksi. Säilytä viileässä (kylmäkassissa) tarjoiluhetkeen.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g