Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

4
valkosipulin kynttä
1
puna- tai salottisipuli
1
chili
2 dl
tuoretta korianteria
1 dl
lehtipersiljaa
1 dl
öljyä
2 rkl
etikkaa
1 tl
sokeria
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
35 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Chimichurri

Argentiinasta kotoisin oleva chimichurri sopii niin marinointiin kuin lisäkekastikkeeksi.

Argentiinasta kotoisin oleva chimichurri sopii niin marinointiin kuin lisäkekastikkeeksi.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4
valkosipulin kynttä
1
puna- tai salottisipuli
1
chili
2 dl
tuoretta korianteria
1 dl
lehtipersiljaa
1 dl
öljyä
2 rkl
etikkaa
1 tl
sokeria
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Hienonna sipulit ja chili. Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
2.
Kaada kastike kulhoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.

Vinkki

  • Jos et pidä korianterista, käytä tilalla lehtipersiljaa.
  • Kastiketta ei ole pakko soseuttaa: hienonna tällöin sipulien ja chilin lisäksi yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Kokeile chimichurria Possu- tai härkävartaiden kastikkeena. Se maustaa mukavasti myös kokonaisen broilerin.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
35 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g