Broileri-pastasalaatti

L

Hillosipuli ja rucola tuovat kirpakkuutta tähän erinomaiseen lounasruokaan tai retkievääseen. Tarvitset kyytipojaksi vain hyvää leipää.



Raaka-aineet

300 g
maustamattomia broilerin filesuikaleita
1
sitruuna
1 tl
rouhittua mustapippuria
400 g
runsaskuituista pastaa
1 rkl
öljyä
2
paprikaa
500 g
(kirsikka)tomaatteja
½
kurkku
5
aurinkokuivattua tomaattia
2 dl
hillosipuleita
1 dl
silputtua ruohosipulia
1 ruukku
rucolaa
Kastike
1 dl
öljyä
2 rkl
viinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
2 tl
currya
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa

Valmistusohje

1. Jaa broilerinsuikaleet saksilla kahteen tai kolmeen osaan. Purista sitruunasta mehu ja laita broilerinsuikaleet marinoitumaan mehuun hetkeksi. Mausta pippurilla.
2. Keitä pasta kypsäksi suolattomassa vedessä.
3. Sekoita kastikeaineet salaattikulhon pohjalla, lisää keitetty kuuma pasta ja sekoita.
4. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä paistinpannussa. Lisää kypsä liha pastan joukkoon.
5. Kun pasta-lihaseos on jäähtynyt haaleaksi, lisää loput ainekset pilkottuina. Koristele rucolalla.