Benachin-kalapata

G L M

Benachin tarkoittaa: kaikki samassa padassa. Ruoka on helppo valmistaa, kun kala ja kasvikset kypsyvät maukkaiksi joutuisasti, vähällä tiskillä.



Raaka-aineet

400 g
ahven- tai kuhafilettä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
tuoretta
chiliä maun mukaan
½
kesäkurpitsa
½
munakoiso
2
porkkanaa
2
tomaattia
1
paprika
½ dl
öljyä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
tomaattipyreetä
5 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1 ½ dl
täysjyväriisiä

Valmistusohje

1. Poista kalasta ruodot ja leikkaa se parin sentin kuutioiksi. Pilko kaikki kasvikset.
2. Mittaa öljy pataan, paista kalapaloihin kaunis pinta, nosta ne lautaselle odottamaan ja ripauta päälle puolet reseptin suola ja pippurimäärästä.
3. Kuullota padassa sipulit ja chili ja lisää loput kasvikset koko ajan sekoitellen
4. Lisää tomaattipyree ja sekoita hetki. Lisää vesi, kalaliemikuutio sekä riisi. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna hautua silloin tällöin sekoitellen 15-20 minuuttia.
5. Lisää lopuksi kalapalat ja hauduta pari minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa loput suolasta ja/ tai pippurirouheesta.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
77 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g