Kuva: SAGA

Ainekset

700 g
ahvenfileitä
Marinadi
1
appelsiini
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300 g
pinaattia (esim. pakaste)
200 g
kirsikkatomaatteja
2
aurinkokuivattua tomaattia
1
valkosipulin kynsi
1
sipuli
3 rkl
öljyä
3 rkl
rusinoita
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
ripaus
muskottipähkinää
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kalanyytit

Appelsiini ja rusinat! Tässä jännittävän makoisat mausteet ahvenille.

Appelsiini ja rusinat! Tässä jännittävän makoisat mausteet ahvenille.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
ahvenfileitä
Marinadi
1
appelsiini
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300 g
pinaattia (esim. pakaste)
200 g
kirsikkatomaatteja
2
aurinkokuivattua tomaattia
1
valkosipulin kynsi
1
sipuli
3 rkl
öljyä
3 rkl
rusinoita
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
ripaus
muskottipähkinää

Valmistusohje

1.
Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista appelsiinin mehu ja laita kuoren sekä suolan ja pippurin kanssa laakeaan astiaan. Lisää kalafileet marinadiin ja anna maustua viileässä noin 30 minuuttia.
2.
Sulata ja valuta pinaatti. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
3.
Kaada öljy paistinpannuun tomaattien kanssa ja kuumenna. Lisää sokeri, sipuli, valkosipuli, tomaatit ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pari minuuttia. Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää pinaatti lehdet. Mausta lopuksi jauhetulla muskotilla.
4.
Jaa seos viidelle SAGA-leivinpaperiarkille. Asettele kalafileet seoksen päälle. Tee ruoanlaittopaperiarkeista nyyttejä tai veneitä kiertämällä arkkien päät tiukasti kiinni. Paista annoksia 200 °C uunissa noin 10-15 minuuttia.

Vinkki

  • Katso veneen taitteluohje täältä.
  • Ahvenen sijaan voit käyttää meriahventa, punakampelaa tai taimenta.
  • Tarjoa täysjyväriisin tai perunasoseen kanssa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä