Mango nice cream

Heinäkuu, helteet – tai no, kesäkeli kun kesäkeli – ja jäätelö. Onko parempaa yhdistelmää olemassakaan!



Suomalaiset ovat jäätelökansaa. Jäätelöä syödään meillä pohjoisessa neljänneksi eniten koko maailmassa. Lyhyt kesä ja pitkä talvi huomioon ottaen se on paljon se!

Tein kesäherkuksi niin sanotun nice creamin eli jäätelön, joka ei ole lainkaan perinteinen jäätelö. Nice creamit ovat maidottomia ja usein makeutettu oikeaa jäätelöä vähemmän. Tämä mango nice cream on valmistettu vain kahdesta raaka-aineesta: mangosta ja banaanista. Kolmanneksi raaka-aineeksi voi halutessaan laittaa jotain maustetta: perinteistä vaniljaa, yllättävää kardemummaa tai aikuisten versioon vaikka pienen tilkan rommia. Makeutusta nice creamiin voi lisä

Pakastetut banaani ja mangokuutiot muodostavat tehosekoittimessa upean, jopa suutuntumaltaan kermaisen nice creamin, joka on valmista hetkessä, maistuu varmasti kaikille ja saa aikaan vain hyvää mieltä. Sellaisiahan ne parhaat kesäherkut ovat!



RESEPTI

neljälle


2 kypsää banaania

150 g mangoa (esim. valmiiksi pakastetut kuutiot)

tarvittaessa hieman makeutusta (esim. hunajaa tai agavesiirappia)

(hieman vaniljajauhetta TAI hieman jauhettua kardemummaa TAI 2 tl tummaa rommia)


Kuori banaani ja leikkaa se viipaleiksi. Pakasta. Kuutio ja pakasta tarvittaessa myös mango.

Soseuta jäiset banaani- ja mangopalat tehosekoittimessa. Lisää makeutta tarvittaessa. Mausta halutessasi. Tarjoa heti tai laita pakastimeen kannellisessa astiassa.

_____